Samenwerkingsverband Educom - Kodision

Wil jij je laten omscholen tot IT professional, om vervolgens als IT consultant, Tester of Software Developer bij Kodision aan de slag te gaan? Dat kan via de samenwerking met Educom!

Kodision x Educom

De Young Professionals bij Kodision komen niet zomaar ergens vandaan. Door onze waardevolle samenwerking met Educom zijn onze Young Professionals goed ingelicht over de basis van de IT. Met deze basis kunnen wij ze verder opleiden tot IT consultant, Tester of Software Developer binnen ons Young Professional Programma.

Over Educom

Educom leidt al sinds 1981 mensen met een HBO- of WO-achtergrond succesvol op tot software developer. Mensen met vaak een heel andere studie als achtergrond maar met een grote liefde voor de IT. Na de opleiding worden deze mensen via een praktijkgericht IT traineeship naar een baan begeleid. Educom heeft vestigingen in Sittard, Eindhoven, Utrecht en Arnhem.

Ga naar Educom website

Het begin van het samenwerkingsverband

In 2016 verhuisde Kodision naar de Stikkerbuilding op de vierde verdieping, recht boven het kantoor van Educom. Educom leidt mensen op tot IT professionals, en IT-bedrijf Kodision is hier altijd naar op zoek. Toevallig, toch? Van het één kwam het ander en wat informele gesprekken later besloten Kodision en Educom een samenwerking aan te gaan.

De stappen na het opleidingsprogramma

Na het opleidingsprogramma kunnen de trainees van Educom voor een periode van 9 maanden werkervaring opdoen bij een organisatie. Wil jij graag ervaring opdoen bij Kodision? Dan plannen we graag een sollicitatiegesprek met je in. Als wij een match zijn, heten we je met plezier welkom. De eerste vier tot zes weken maken de trainees kennis met Kodision en haar producten en diensten via het Young Professional Programma (YPP). Alles doorlopen en voor beide partijen goed bevallen? Dan kun je met alle kennis en kunde als een echte Kodisiaan aan de slag als IT consultant, Tester of Software Developer!

Meer over het YPP

Testimonial Academy Coördinator

Het contact met de docenten en accountmanagers bij Educom verloopt altijd prettig en vlot. De kandidaten waar we vanuit Educom kennis mee maken zijn al door de voorselectie gegaan bij Educom: welke trainees zouden wel eens het Kodision DNA in zich kunnen hebben? Zo hebben wij het vertrouwen dat we de juiste mensen binnenhalen. In augustus 2021 staat de teller dan ook op 24 Kodisianen die bij Educom vandaan komen!

Testimonial ex-trainee

"Educom kan je snel en effectief voorbereiden op een functie in de IT. Je kan theoretisch de diepte in, maar daarnaast is de sfeer gezellig en persoonlijk. Ook motiveert het enorm om samen met andere trainees aan de slag te zijn.

In de gesprekken bij Educom bleek dat Kodision een goede match voor mij was om werkervaring op te doen. De persoonlijke sfeer en de gedegen opleidingsstructuur met de focus op Software Development waren erg belangrijk voor mij. Tijdens ons inwerkprogramma werd al intensief samengewerkt tussen Educom en Kodision. Daardoor was de overgang heel soepel en kun je als trainee met de juiste bagage starten bij je nieuwe werkplek.

Het viel me meteen op dat mijn collega’s met plezier voor Kodision werken en hoe betrokken ze zijn bij de klant. Daarnaast is er ruimte voor groei in allerlei richtingen, en dat is voor een persoon met veel interesses heel fijn. Wie weet waar ik terecht kom binnen dit mooie bedrijf!"

Kodision is nu Atabix. Onze website verhuist binnenkort naar atabix.nl