Subsidieaanvraag met TriplEforms in Zuid-Holland
Ard van Winden, Senior Accountmanager
In 2015 werd door het kabinet en de provincies gezamenlijk voor het eerst ruim € 50 miljoen beschikbaar gesteld voor de ‘Mkb-innovatie stimuleren Regio en Topsectoren’ (MIT). Met het MIT wil de overheid de innovatie bij het midden- en kleinbedrijf over regiogrenzen heen stimuleren. Het budget werd voor 2016 zelfs verhoogd naar € 55 miljoen.

Om binnen de provincie Zuid-Holland het aanvraagproces in goede banen te leiden, heeft de provincie ervoor gekozen een drietal formulieren te ontwikkelen in samenwerking met Kodision.

Subsidieaanvraag met TriplEforms 

De in TriplEforms ontwikkelde formulieren beslaan drie verschillende typen projecten: advies, haalbaarheid en R&D-samenwerking.

Bij het indienen van de aanvraag moet er een groot aantal gegevens worden ingevuld. Zo moet de aanvrager informatie verstrekken over het bedrijf, data wat betreft het project, waaronder een uitgebreide samenvatting, en uiteraard ook de gegevens over de financiering van het project.

Als alle vragen beantwoord zijn, worden er door TriplEforms diverse rekenregels toegepast om de beoordeling te vergemakkelijken. Via een database worden alle gegevens naar een backoffice systeem gestuurd, BPMOne. Dit systeem maakt een eDossier aan wat door de medewerker afgehandeld kan worden.

Het succes van de trajecten was overweldigend. In de eerste 12 uur dat de inschrijving geopend was, kwamen er 300 aanvragen binnen. Deze vele aanvragen zorgden ervoor dat het beschikbare budget op de eerste dag uitgeput werd.

Lees meer over Mkb-innovatie stimuleren Regio en Topsectoren

Wil je meer blogs lezen? Dit zijn ons laatste blogs:

altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer de laatste updates!