4 tips voor een vrolijke kantoordag op Blue Monday(s)

Janine Tijhaar, Recruitment Marketeer

Het is weer zover: de derde maandag van januari; Blue Monday. Er mag weer een dag geklaagd en gezeurd worden.

Blue Monday is de meest deprimerende dag van het jaar volgens de Britse Psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht in 2005 een wetenschappelijke formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Hierbij spelen factoren als ‘aantal dagen na kerst, ‘schulden’, ‘het weer’ en ‘volhouden van goede voornemens’ een rol.

Kritiek

Wij snappen de kritiek op Arnall wel. Deze dag is toch heel simpel te verklaren? Maandag is voor niemand de favo werkdag en januari is ook voor niemand de favo maand van het jaar.

Dus wij laten ons bij Kodision niet gek maken. Het zit echt allemaal tussen de oren. En daarom in deze blog wat tips van wat positieve en nuchtere Kodisianen voor Happy Mondays.

1. Competitie

Niks is zo leuk als je collega’s verslaan. Wij kunnen het weten want we squashen en gamen geregeld samen. Dus trommel je collega’s op en start een spannende competitie met een willekeurig spel. Gegarandeerd succes voor een dosis adrenaline en positieve energie.

2. Wandelen

Volgens buienradar regent het vaak in januari maar dat is geen reden om binnen te blijven! We wandelen elke dag: weer of geen weer. Naar de supermarkt, de dijk op of een rondje om het kantoor. De echte fanatiekelingen hardlopen maandelijks met elkaar na werktijd. Frisse lucht doet wonderen, voor je stemming en voor je collegialiteit. Worden we blij van. 

3. Humor

Lachen is gezond! Het verlaagt de bloeddruk, zorgt voor ontspanning en helpt stress tegen te gaan. Kantoorhumor is in de regel nogal flauw maar het draagt echt bij aan een positieve bedrijfscultuur. Wij zijn dan ook niet vies van flauwe woordgrappen en die dan eindeloos blijven herhalen. Trek je lolbroek dus geregeld aan naar kantoor en dan bij voorkeur op de maandag. Lees hier alles over onze kantoorhumor voor wat inspiratie en lol.

4. Eten

Voor veel mensen is de boterham tussen de middag een vaste prik. Wij upgraden graag de lunch. Zo haalt Software Engineer Boy elke week loempia’s voor het hele kantoor en wordt er ook wekelijks gereserveerd bij de plaatselijke hamburgerjuwelier voor wie mee wil.

Aan de keukentafel is het sowieso elke dag feest met heerlijke eigen (verantwoorde) creaties; restjes van de avond ervoor, salades en veel luxe belegde broodjes. Een goede balans tussen verantwoord en minder verantwoorde voeding heeft absoluut effect op je vitaliteit. En maak er nou juist op die maandag een feestje van.

Happy Monday

Dat je humeur te maken heeft met je omgeving is wel duidelijk. Zorg dus samen met je collega’s voor die positieve vibe en je haalt met gemak het einde van de dag met een lach.

Ook voor jou?

Wil jij een carrière in de IT en zie jij jezelf als toekomstig Kodisiaan? Wij zijn altijd op zoek naar goede collega’s die bij ons passen. Bekijk hier de openstaande vacatures van Kodision.

Wat is jouw tip tegen Blue Monday(s)?

Wil je meer blogs lezen? Dit zijn ons laatste blogs:

altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer de laatste updates!