Top 5 trends waar ook jij zeker iets mee gaat doen in 2018!
Ard van Winden, Senior Accountmanager
In 2017 zijn we druk geweest met van alles. Soms ook het gevoel dat je hard gewerkt hebt, maar wat heb je bereikt? Kijk eens terug in je agenda. Blader er doorheen en schrijf alle hoogtepunten en successen op. Best veel bereikt toch? Sommige zaken gaan voorbij en enkele trends blijven zeker bij ons. Hier een lijstje van de punten die actueel worden of blijven.

1. Internationalisatie met eIDAS

Fijn dat we in Nederland al zo veel digitaal kunnen regelen met DigiD en eHerkenning. Maar daar kom je over de grens niet ver mee. Een Pool die een standplaats op de markt in Amersfoort wil regelen? Een uittreksel uit het Duitse bevolkingsregister?

Allemaal papierwerk of een reisje waard. 2018 staat in het teken van autorisatie in Europa met eIDAS. Met deze Europese voorziening kan je straks binnen Europa digitaal zakendoen. Wij hebben de pilots met enkele gemeenten met vlag en wimpel doorstaan en de module is nu beschikbaar.

Je kan bij ons terecht voor het inregelen van deze module en beter nog, een proces inregelen om meer te doen dan strikt vereist. Laten we er direct een geweldig formulier inclusief afhandeling van maken. TriplEforms ondersteunt meertalige formulieren. Bied jij het met ons in één keer goed aan?

2. Klantreizen, reizen met de klant aan de hand

Tripje maken met de klant? Leer van je klant over hoe de dienstverlening nu is én hoe het beter kan. Direct in januari starten we met een kennissessie over klantreizen.

Leer niet alleen de reis in kaart te brengen van de klant, maar direct ook met welke middelen je het proces verbetert! Cruijf zei al: “als je het ziet, dan weet je het”. Kom eerst maar even kijken dan. Het gaat namelijk niet om méér of andere software, maar om het goed inzetten ervan. Wil je 2018 goed beginnen en direct klantreizen toepassen binnen jouw eigen organisatie? Onze specialisten helpen je graag verder.

3. AVG. Worden we té veilig?

Jij hebt het je misschien ook wel eens afgevraagd: worden we té veilig? Als alle data zo beschermd en afgeschermd wordt, is dat dan nog wel werkbaar? Dat geldt voor de bescherming van gegevens van burgers, maar geldt dus ook voor de automatisering voor gemeenten. Ook wij van Kodision zijn soms verwerker van gegevens van jouw inwoners. Daarnaast beheren wij zelf natuurlijk jouw gegevens. Wat mogen we van je vastleggen? Wat mist er nog om je goed van dienst te zijn? Dat gaan we dit jaar aan je vragen en leggen dat ook netjes vast. Als we vaker aan elkaar vragen ‘Waarom’? dan krijgen we nut en noodzaak samen scherp. Dan hebben we een gemeenschappelijk doel waaraan we gebonden zijn. Doelbinding heet dat. Wij gaan dit jaar vragen wat we van je mogen weten, en leggen dat netjes vast. Zo weet je waar je aan toe bent.

4. Mobile first

Lekker op de bank of in de winkelstraat bestellen en melden. Dat is wat we doen. Zo boeken we onze vakanties en zo bestellen we cadeaus. Dus willen we ook steeds meer online onze zaken regelen. Tussendoor, online wanneer je even tijd hebt. Dat is dus ook steeds meer 24/7.

Dingen simpeler maken, dat is eigenlijk wat je moet doen, wil een toepassing ook nog een beetje leesbaar en bruikbaar zijn op je mobiel. TriplEforms biedt al langer uitkomst met responsive software. Slim nadenken over de tone of voice en hoe je vragen stelt helpt ook bij de leesbaarheid.

Kodision neemt je graag mee in de mogelijkheden, daarom is er nu naast onze consultancy ook MaaS. Marketing as a Service voor jou. We vertellen er graag meer over.

5. Scrum, Laten we het samen maken

We hebben al diverse blogs geschreven over Scrum en onze aanpak bij klanten. In 2018 gaat dat ook steeds grotere vormen aannemen.

Probeer het eens en laat je verbazen over de snelheid en het succes dat je samen bereikt. En niet alleen voor één opdrachtgever, maar voor alle betrokkenen. IT, de vakafdeling, informatisering en beheer. En doe je het helemaal goed, dan betrek je misschien zelfs je klant in het proces. Al was het maar een “persona” uit de klantreis die je hebt opgesteld voordat je aan de slag bent gegaan met Scrum. De Blogs geven al veel informatie, maar we vertellen je graag wat dat voor jouw organisatie betekent.

Kortom, 2018 heeft genoeg kansen in petto, en het bijzondere is dat alle items hierboven met elkaar te verbinden zijn. Daar ligt de sleutel naar meerwaarde. Ik wens je dan ook een holistisch 2018!

Heb je een vraag?

Wat ik leerde van De Myers- Briggs Type Indicator® (MBTI)

Wat ik leerde van De Myers- Briggs Type Indicator® (MBTI)

In mijn job doe ik er alles aan om de beste mensen te vinden en die mensen op de juiste plaats te zetten. Want met de juiste medewerkers maken wij het verschil bij Kodision. Mensen die passen binnen onze strategie, maar ook bij onze kernwaarden:
Kodisianen zijn geïnteresseerd in anderen, kritisch, energiek en assertief. Dat vraagt natuurlijk zelfkennis en kennis van anderen. Wel zo handig als je veel in teams werkt!
Daarom bieden we in het eerste jaar van elke medewerker dit stukje zelfkennis aan door middel van een training; De Myers-Briggs Type Indicator® (MBTI). Je leert jezelf en de interactie met anderen (nog) beter begrijpen met MBTI. Het geeft je inzicht in wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt.

altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer de laatste updates!
Share This