TriplEforms 5

Zoals je misschien wel weet als je aanwezig was bij de klantendag, de gebruikersgroepen of misschien wel als je contact er over hebt gehad met je accountmanager, komt TriplEforms 5 in 2022 uit! Op deze pagina lees je meer over de features en modules binnen TriplEforms 5 en kun je de releasekalender inzien.

Algemene informatie

TriplEforms 5 is vanaf 1 februari 2022 beschikbaar. We hebben een aantal toffe features toegevoegd die het ontwikkelen en beheren van formulieren weer een stukje eenvoudiger en leuker maken. Features die nu al beschikbaar zijn; dark theme, docx bestanden als template gebruiken, functioneel ontwerp genereren van je ontwikkelde formulier, wcag check en bestanden via de rest api kunnen versturen. Welke features de komende periode (incrementeel) nog worden toegevoegd, lees je hieronder.

Releasekalender

Om een overzicht te geven van de opleveringen, hebben we een releasekalender voor je gemaakt.

Bekijk releasekalender

Eigen DMS bij upload control: derde kwartaal 2022

Veel overheden maken gebruik van een eigen DMS. Daarom gaan wij er vanaf het derde kwartaal voor zorgen dat bestanden die worden geüpload in TriplEforms direct in je eigen DMS terecht komen.

Zoekbalk in 'solution explorer': derde kwartaal 2022

Momenteel is het soms wat lastig om bestanden te vinden in de mappenstructuur van de solution explorer in TriplEforms editor. Met een zoekbalk, die we in het derde kwartaal zullen toevoegen, kun je makkelijker navigeren naar de juiste map of het bestand waar je naar op zoek bent.

WCAG 2.2 AA: derde kwartaal 2022

Op dit moment voldoet TriplEforms al aan WCAG 2.1 AA en aan de conceptversie van 2.2 AA. Na de officiële release van versie 2.2 voeren we de nodige aanpassingen door om ook volledig aan 2.2 AA te voldoen. Hier zijn we in het tweede kwartaal al mee begonnen.

Voorinvullen gegevens via IRMA: derde kwartaal 2022

De IRMA app is als het ware een digitaal paspoort waarmee je zelf bepaalt welke data je deelt met de overheid. In het derde kwartaal zullen we inventariseren of er vanuit onze klanten interesse is voor deze app. Zo ja, dan starten we meteen met de ontwikkeling ervan.

Common Ground OpenAPI: vierde kwartaal 2022

Middels de Common Ground OpenAPI module heb je de mogelijkheid om te praten met (overheids)API's die volgens OpenAPI zijn opgesteld (bijvoorbeeld zaakgericht werken). Dit is een mogelijke vervanger van de Stuf standaard. Het voordeel? Met een beetje kennis van integraties kan een formulierbouwer/functioneel beheerder middels de huidige REST processor makkelijker communiceren met de API. Je kunt met de Common Ground OpenAPI module namelijk regels geven waaraan je bericht moet voldoen. Die integreren we in de processor, waardoor je snel kunt opbouwen. Dit is een stuk minder foutgevoelig dan de huidige manier.

Multilingual editor 2.0: vierde kwartaal 2022

Op dit moment worden alle labels en teksten in TriplEforms vertaald met behulp van de multilingual editor. Deze vertalingen komen vervolgens in een resource file terecht. De huidige versie werkt niet prettig en maakt het beheer ervan lastig. In Q3 gaan we aan de slag met verbeteringen in de multilingual editor, wat het beheren van vertalingen makkelijker zal maken en hopelijk ook iets eenvoudiger.

En hoe verder?

De beschreven features en modules zijn degene waarvan al bekend is hoe ze er precies uit zullen zien in TriplEforms 5. Maar ook na deze bekende features en modules zullen we door ontwikkelen. Door in gesprek te gaan met klanten, zoals bij onze gebruikersgroepen en pilots, zullen we invulling geven aan de volgende releases. Ideeën hiervoor zijn een upgrade van de beheerwebsite en een REST call JSON validatie. Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws rondom onze TriplEforms 5 ontwikkelingen.