TriplEforms 5

TriplEforms 5 is in 2022 uitgekomen en we ontwikkelen steeds verder door! Op deze pagina lees je meer over de features en modules binnen TriplEforms 5 en kun je de releasekalender voor de komende kwartalen inzien.

Algemene informatie

TriplEforms 5 is vanaf 1 februari 2022 beschikbaar. We hebben een aantal toffe features toegevoegd die het ontwikkelen en beheren van formulieren weer een stukje eenvoudiger en leuker maken. Features die nu al beschikbaar zijn:

  • Dark theme
  • Docx bestanden als template gebruiken
  • Functioneel ontwerp genereren
  • WCAG check
  • Treeview
  • Eigen DMS bij upload control
  • Zoekbalk in 'solution explorer'
  • Bestanden via REST API versturen
Welke features de komende periode (incrementeel) nog worden toegevoegd, lees je hieronder.

Releasekalender

Om een overzicht te geven van de opleveringen, hebben we een releasekalender voor je gemaakt. Alle huidige features en modules zijn beschikbaar in TriplEforms versie 5.0. De nieuwste versie, versie 5.1, komt samen met alle toekomstige features en modules uit in juni 2023.

Bekijk releasekalender

Management studio (parameters): tweede kwartaal 2023

Deze upgrade vormt de eerste stap naar een nieuwe beheerwebsite, die de huidige management console en de (MijnOmgeving) beheerwebsite vervangt voor één platform. Dit platform heeft als doel om het beheer functioneler (dus minder technisch) te maken. We zetten onze modules hierbij niet enkel over, maar tillen ze naar een volgend niveau! De management studio wordt in de loop der tijd steeds verder aangevuld met modules. In het tweede kwartaal beginnen we met parameters. Later komen o.a. doelgroepscheiding, gebruikersbeheer en de statistiekenmodule.

Standaard label plaatsing: tweede kwartaal 2023

Op dit moment worden alle labels links van de input velden getoond, tenzij je deze handmatig per vraag op een andere plek neerzet. Met deze aanpassing in het tweede kwartaal van 2023 kun je per project standaard instellen of je de labels links of boven de input velden wilt tonen. Dit scheelt een hoop handmatig werk!

Label in validatietekst: tweede kwartaal 2023

In het tweede kwartaal van 2023 wordt het mogelijk dat je de functie [*Label] kunt gebruiken in een foutmeldingstekst (validatie). Op deze manier hoef je niet meer handmatig in te voeren over welke vraag de foutmelding gaat en wordt de melding dus minder generiek. Deze aanpassing heeft ook een impact op de WCAG. Je verduidelijkt bij het voorlezen van teksten namelijk welke vraag verkeerd is ingevuld.

Multilingual editor 2.0: derde kwartaal 2023

Op dit moment worden alle labels en teksten in TriplEforms vertaald met behulp van de multilingual editor. Deze vertalingen komen vervolgens in een resource file terecht. De huidige versie werkt niet prettig en maakt het beheer ervan lastig. In Q3 gaan we aan de slag met verbeteringen in de multilingual editor, wat het beheren van vertalingen makkelijker zal maken en hopelijk ook iets eenvoudiger.

Management studio (doelgroepscheiding): derde kwartaal 2023

In de nieuwe management studio wordt vanaf kwartaal drie doelgroepscheiding beschikbaar. Momenteel wordt het beheer hiervan in web config gedaan. Met deze aanpassing kun je doelgroepscheiding beheren in de management studio op een meer functionele manier (configureren in plaats van coderen).

Retry mechanisme: vierde kwartaal 2023

Hiermee kun je aanvragen opnieuw verzenden naar de back-office applicatie wanneer dit de eerste keer is mislukt.

Property pane inline tonen: vierde kwartaal 2023

Hiermee wordt er een eigenschappenvenster (property pane) inline getoond, zodat je eenvoudig en snel de eigenschappen van een control kan aanpassen. Door deze aanpassing hoef je minder vaak te klikken en wordt werken in TriplEforms minder arbeidsintensief.

Input mask op tekst input: vierde kwartaal 2023

Met deze module kan een instelbare mask worden geconfigureerd op een input, zodat je een vaste structuur bij een input kan afdwingen. Zo kun je bijvoorbeeld forceren dat iemand bij een IBAN vraag een Nederlands nummer invult door alvast NLxx 'vast' te zetten in het input veld. Dit voorkomt invoerfouten vanuit de invuller.

En hoe verder?

De beschreven features en modules zijn degene waarvan al bekend is hoe ze er precies uit zullen zien in TriplEforms 5. Maar ook na deze bekende features en modules zullen we door ontwikkelen. Door in gesprek te gaan met klanten, zoals bij onze gebruikersgroepen en pilots, zullen we invulling geven aan de volgende releases. Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws rondom onze TriplEforms 5 ontwikkelingen.