026 365 3560 info@kodision.nl

Gegevens veilig doorgeven

Informatie aanroepen

Binnendoor ipv buitenom

Gevoelige informatie veilig uitwisselen.

Geen parameters nodig

Maar via een webservice data verzenden.

Unieke tokens

De token wordt meegegeven als onderdeel van de URL.

Controle aanwezigheid token

Deze wordt gematched met het token van de module.
Veilig gegevens uitwisselen met beveiligd aanroepen

Veiligheid voorop

Soms is het nodig om gevoelige informatie vanuit één webpagina door te geven aan een andere webpagina. Bijvoorbeeld wanneer:

  • Een inwoner ingelogd is in het gemeente portaal en bezwaar wil maken tegen een beschikking. Daarvoor moet hij een formulier starten, waarbij zijn BSN en beschikkingsnummer automatisch worden meegegeven aan het formulier.
  • een KCC medewerker in zijn KCC applicatie de gegevens heeft opgezocht van de burger aan die hij aan de telefoon heeft. De KCC medewerker wil nu namens deze burger een formulier starten, waarbij de persoonlijke gegevens van de burger en/of gegevens van de medewerker automatisch worden meegegeven aan het formulier.

Risicovrij

In deze situaties zou je ervoor kunnen kiezen om de persoonlijke gegevens in de url naar het formulier mee te geven. Dit is echter een risico, want de gebruiker kan deze gegevens aanpassen. Daardoor zou hij de gegevens van iemand anders kunnen inzien.

Het is veiliger als de persoonlijke gegevens rechtstreeks door de eerste applicatie aan het formulier worden doorgegeven. Daar zorgt de module beveiligd aanroepen voor.

Simpel en veilig

De eerste applicatie slaat de persoonlijke gegevens op in de module Beveiligd aanroepen. De module geeft daarvoor een uniek token terug.

Met dat token wordt de gebruiker doorgestuurd naar het formulier. Het formulier wisselt het token bij de module in voor de persoonlijke gegevens. De gebruiker kan direct verder, hoeft niet opnieuw in te loggen en alle bekende gegevens zijn vooringevuld. Simpel en veilig.

Heb je TriplEforms gekozen, dan wil je niet anders meer.

Deze organisaties gingen je voor:

Stel je voor dat het klantcontactcenter een inwoner aan de telefoon heeft. De gegevens die opgezocht zijn wil je meegeven aan het formulier.

Met deze module kun je veilig gegevens meegeven.

Door de token hoeven privacygevoelige gegevens niet nogmaals doorgegeven worden.

Het laatste nieuws over digitale formulieren lees je hier:

Share This