Aanvraagproces Leerlingenvervoer digitaliseren

het Aanvraagproces voor leerlingenvervoer automatiseren?

Kies dan voor de uitbreidingsmodule Leerlingenvervoer van TriplEforms, gemakkelijk formulieren maken voor het indienen van aanvragen over bijzonder vervoer voor leerlingen. Download voor meer informatie de Factsheet Leerlingenvervoer voor gemeenten.

Trots op onze klanten

Gemeente Almere
Equalit
Gemeente Amsterdam
Nissewaard
Gemeente Hoorn
Gemeente Amersfoort
Provincie Gelderland

Factsheet Leerlingenvervoer

Vraag via onderstaand formulier de factsheet aan.

Hoe digitaliseren we het aanvraagproces Leerlingenvervoer?

In samenwerking met Pronexus heeft Kodision de oplossing Leerlingenvervoer geïntroduceerd. In de leerlingenvervoer-software zijn alle voorwaarden uit de modelverordening leerlingenvervoer opgenomen, inclusief verordening passend vervoer en andere vervoersvoorzieningen. Hierbij gebruikt de software alle beschikbare informatie over leerlingen, scholen en locatie. Vervolgens word je ondersteund in het stapsgewijs digitaal indienen van de vervoersaanvraag, beoordeelt de software de aanvraag en wordt er op basis van de beoordeling een beschikking gemaakt.

Het laatste Kodision nieuws

Leerlingenvervoer Aanvragen

In Leerlingenvervoer kun je eenvoudig een aanvraag doen. Het programma gebruikt eerdere aanvragen en gegevens uit de landelijk beschikbare informatie van DUO. Zo beschik je direct over adresgegevens van leerlingen en schoollocaties. Je hoeft alleen nog de ontbrekende gegevens in te voeren. Hierbij kun je kiezen welke vervoersbehoefte je hebt.

Leerlingenvervoer aanvragen
Leerlingenvervoer beoordelen

Leerlingenvervoer Beoordelen

Leerlingenvervoer gaat uit van de modelverordening en kan worden afgestemd op uw eigen gemeentelijke verordening. Met of zonder passend onderwijs of gemixt. Het resultaat van de beoordeling (een toe- of afwijzing) wordt inclusief de gebruikte criteria duidelijk weergegeven. Uiteraard houdt de beoordelaar zelf de controle en kan deze nog afwijken van het voorstel van Leerlingenvervoer.

Beschikking maken voor Leerlingenvervoer

Leerlingenvervoer maakt een beschikking aan de hand van de beoordeling, de daarbij gebruikte criteria en de toe- of afwijzing. De beschikking kun je afdrukken op jouw eigen gemeentelijk briefmodel en direct verzenden. De beschikking wordt opgeslagen in pdf-formaat en zit ook in het digitaal dossier van Leerlingenvervoer.

Beschikking maken Leerlingenvervoer

Besluit Leerlingenvervoer terug communiceren

Pronexus heeft samen met Kodision een formulier ontwikkeld waarmee inwoners heel eenvoudig een aanvraag kunnen indienen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van informatie via DigiD en aanvragen die in een eerder jaar zijn ingediend.

De aanvraag wordt vervolgens automatisch verwerkt in LLV.

Ook is het mogelijk om de bijlagen van de aanvraag via het Onderwijsloket direct met de scholen te communiceren. De school kan dan controleren of een leerling inderdaad op school is ingeschreven en voorzien van een goedkeuring. Ook kan een advies door de Commissie van Begeleiding worden toegevoegd. Uiteraard komt deze informatie ook automatisch in de beoordeling van Leerlingenvervoer Utrecht.