Ravi: van stagiair naar medewerker

Ravi Harnam, Software Developer

Maak kennis met Ravi! Hij startte als meewerkstagiair, bleef tijdens zijn studie via een bijbaan bij Kodision en studeerde bij een ander IT-bedrijf af. Met zijn HBO Informatica op zak is Ravi vanaf juni een echte Kodisiaan en in dienst bij Kodision als software developer. In deze blog deelt Ravi zijn ervaringen en vertelt hij waarom hij is teruggekeerd bij Kodision.

Het eerste contact

Via de website kwam Ravi in contact met Kodision en stuurde een sollicitatiebrief. Twee dagen later kon hij al op gesprek komen bij afdeling R&D. Dat was een match. “Ik kon dezelfde dag nog bij HR langs om het stagecontract rond te maken.”

Ravi heeft een 9 gehaald voor zijn meewerkstage. Dit talent wilde we natuurlijk graag terugzien in ons team. Inmiddels maak hij deel uit van team ‘New Tech’. Daar werkt hij als software developer mee aan ons nieuwe no-code platform, samen met 5 andere developers en een tester.

Wat heb je tijdens je meewerkstage gedaan bij Kodision?

“Ik heb gewerkt aan een schaalbare microservice voor onze nieuwe oplossing. Ik vond dit echt fantastisch om te doen want je werkt met innovatieve technieken en je bent echt hands on bezig. Ik heb hierbij gebruik gemaakt van het platform Azure Service Fabric.”

Door wie werd je begeleid en hoe vond je dat?

“Ik werd door Software Engineer René begeleid, maar echt elke collega stond voor me klaar. Het team bestaat uit allemaal zeer ervaren ontwikkelaars. Dit gaf mij veel verschillende inzichten op het gebied van softwareontwikkelingen en die extra kennis is natuurlijk erg handig voor een starter.”

Waar ligt je passie in de IT en waarom?

“Ik vind het echt supertof om diep de code in te duiken en nieuwe functionaliteiten te programmeren, maar ik kijk ook graag naar het grotere geheel. Security en cryptografie vind ik ook erg interessant. Op de Radboud Universiteit heb ik een aantal onderdelen van een premasterprogramma gevolgd. In mijn vrije tijd houd ik me bezig met hacken van bijvoorbeeld webapplicaties. Dan kijk ik of er vulnerabilities te vinden zijn. Sinds kort is mijn interesse voor Artificial Intelligence gewekt via een collega bij Kodision.”

Wat heb je gedaan tijdens je afstudeerstage?

“Mijn opleiding liet het niet toe om naast een meewerkstage ook bij Kodision af te studeren. Anders had ik dit zeker wel gedaan. Ik heb tijdens mijn afstudeerstage bij een ander bedrijf onderzoek gedaan naar CI/CD. Met 2 verschillende tools heb ik 2 verschillende deployment pipelines opgezet. Hierbij gebruikte ik TeamCity, in combinatie met Octopus Deploy en Azure DevOps. Ik heb ervoor gezorgd dat zowel WebApps als Service Fabric Applicaties geautomatiseerd naar Azure gedeployed konden worden. Hierbij werden unit- en integratietesten automatisch uitgevoerd op de Continuous Integration server.”

Wat maakt dat je terugkwam bij Kodision?

“De cultuur, de humor en vooral het kennisniveau. Door de informele sfeer kan je gemakkelijk even langslopen bij de manager en zelfs de directeur. Ik heb dat nog niet eerder meegemaakt bij andere werkgevers. Echt een groot pluspunt van Kodision! Het bedrijf heeft ook een goede mix van operationele en technische mensen. Daarnaast zorgt Kodision echt voor je. Ik was bijvoorbeeld vorig jaar even flink ziek en toen kreeg ik ook gelijk bloemen thuisgestuurd en allemaal beterschap- whatsappjes van mijn collega’s.

Verder zijn de senior programmeurs ontzettend ervaren. Ze hebben echt veel meer kennis van programmeren dan ik bij andere bedrijven heb gezien. Zowel op ontwikkel- als functioneel niveau. Daardoor leer ik elke dag weer iets bij. Ook kan ik mij goed ontwikkelen bij Kodision. Ik ben nu bezig met mijn Microsoft certificeringen.”

Waar werk je nu precies aan?

“Ik heb meegewerkt aan het opzetten van een zelfontworpen software architectuur voor ons nieuwe platform. Hiervoor zijn we nu bezig om de functionaliteiten te implementeren. Kodision is een bijzonder bedrijf. Je kan meewerken aan nieuwe software en als starter doet jouw input er echt toe. Op deze manier kan je aan de start van je carrière toch een van de pioniers zijn.

Verder houd ik me bezig met security (verrassend 😉 ). Hiervoor zit ik in het team van securityspecialisten. Samen zorgen we ervoor, dat we op een veilige manier programmeren bij Kodision.”

Tot slot

Wil jij net als Ravi ook aan de slag bij ons? We zoeken nog collega’s! Bekijk hier onze (afstudeer-) stages en vacatures en stuur ons een te gekke motivatiebrief.

Heb je vragen over onze stages en vacatures? Stel ze aan Janine!

Wil je meer blogs lezen? Dit zijn ons laatste blogs:

altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer de laatste updates!