Voorkom overlast met het eikenprocessierups meldsysteem

Matthijs Bancken, Accountmanager

Het is je vast niet ontgaan: de eikenprocessierups steekt in ons land weer de kop op. De rupsen kunnen vervelende klachten veroorzaken, zoals jeukende bultjes, oogklachten en benauwdheid. Heeft jouw gemeente of provincie ook te maken met overlast van de processierups en wil je de meldingen van inwoners snel en effectief in kaart brengen? Lees dan snel verder!

Verdriedubbeling aantal processierupsen

Experts waarschuwden er in de media al voor. Op veel plaatsen in Nederland zijn er drie keer zo veel eikenprocessierupsen ten opzichte van vorig jaar, dit blijkt uit een telling van Kenniscentrum Eikenprocessierups in 20.000 bomen in Brabant, Gelderland, Noord-Limburg en Amsterdam. Om meer klachten van uitslag te voorkomen is het van belang dat de processierupsen zo snel mogelijk gelokaliseerd worden. Zo kunnen de aangegeven locaties worden vermeden en de rupsen worden bestreden.

Eikenprocessierups meldsysteem

Om dit te realiseren is een eikenprocessierups meldsysteem voor jouw gemeente of provincie onmisbaar. Met deze oplossing kunnen inwoners binnen 3 minuten melding maken van de plaats waar de eikenprocessierups of dennenprocessierups zich bevindt.

Hoe werkt het?

Met het eikenprocessierups meldsysteem doorloopt de melder 4 simpele stappen:

  1. De melder geeft op een kaart de locatie van de eikenprocessierups aan
  2. De melder laat, indien gewenst, zijn/haar gegevens achter
  3. De melder controleert en verstuurd zijn melding
  4. Jij ontvangt een notificatie met de melding

Online demo

Wij hebben een online demo ontwikkeld die makkelijk geïmplementeerd kan worden voor jouw gemeente of provincie. Bekijk hier de online demo eikenprocessierups meldsysteem. Let op: deze demo is slechts een voorbeeld en kan aan persoonlijke voorkeuren worden aangepast.

Interesse in het processierups meldsysteem? Laat via onderstaand formulier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Ja, ik wil meer informatie over het processierups meldsysteem

Wil je meer blogs lezen? Dit zijn ons laatste blogs:

altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer de laatste updates!