Een nieuwe TPM verklaring, en nu?
Ard van Winden, Senior Accountmanager
Digitaal én veilig. Samen zetten we ons daar voor in. Daarom heeft Kodision ook dit jaar weer ruim op tijd de TPM-verklaring beschikbaar.

Zodat jij veilig met jouw kerntaken bezig kunt zijn. Omdat we het graag makkelijk en standaard maken bieden we de TPM-verklaring aan. Zodat we het met elkaar voordelig én veilig houden.

ENSIA en nieuwe TPM

Wil jij ook zekerheid en de beste garanties op beveiliging van de digitale diensten die jouw gemeente levert? Doe je er alles aan om bij te zijn met wet en regelgeving? Kodision helpt met concrete middelen. Wij informeren je en leggen graag uit wat je wanneer van ons kan verwachten.

Er gebeurt veel op het gebied van beveiliging. Wetgeving wordt gemaakt en bijgesteld. Ook in het nieuwe regeerakkoord. Zo komt er 95 miljoen euro beschikbaar voor meer digitale veiligheid. Het wordt onder meer gebruikt om bedrijven te stimuleren om software veiliger te maken. Daarnaast worden er audits gehouden en vereisten opgesteld en getoetst.

Voor gemeenten zijn de nieuwe vereisten al een realiteit. Sinds 2017 is voor gemeenten de verantwoordingsprocedure veranderd. Gemeenten maken voor het eerst gebruik van de ENSIA-verantwoordingsmethodiek.

Om het proces voor gemeenten soepel te laten verlopen heeft Kodision  voor 15 oktober de TPM verklaring gereed. TPM staat voor Third Party Memorandum, ofwel een Third Party Mededeling.
De drie partijen zijn de klant, de leverancier en een derde partij die de toetsing doet van de leverancier ten behoeve van de klant.

Wat is ENSIA?

ENSIA sluit aan op de gemeentelijke planning en control-cyclus. Zo krijgt het gemeentebestuur meer overzicht over de informatieveiligheid van hun gemeente.

Het is een nieuwe Audit systematiek: de Eenduidige Normatiek Single Information Audit (ENSIA). ENSIA maakt het beantwoorden van de uitvraag over informatieveiligheid beter en efficiënter.

Bij het invullen van de ensia wordt gevraagd naar een TPM verklaring van je softwareleverancier.

nieuwe TPM verklaring

Zoals je van ons gewend bent is de TPM ruim op tijd beschikbaar en wordt de TPM uitgeleverd op verzoek. Je ontvangt de TPM dan in overleg en op naam van jouw gemeente.

De nieuwe TPM is beschikbaar voor TriplEforms versie 4.1 en hoger. Via je accountmanager kun je afspraken maken over jouw TPM en de levering hiervan.

Heb je nog geen TriplEforms? Dan is dit een mooi moment om te kiezen voor best-of-breed digitale dienstverlening. Vul je gegevens hieronder in en we helpen je graag verder.

Heb je een vraag?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer de laatste updates!