Wat doe je de hele week als
C# developer?

Michiel Nijhof, C# Developer en Scrum Master

Sinds 2016 werk ik bij Kodision als C# Developer en Scrum Master. Met ons team werken we aan onze eigen digitale formulierenoplossing TriplEforms en Zaaksysteem KIM. Voordat ik hier kwam werken was ik erg benieuwd naar hoe een werkweek van een developer er uit ziet bij Kodision. Daarom hier een overzicht van een veel voorkomende werkweek.

Maandag:
Weekopening, daily stand-up en development

De week begint altijd met een weekopening met heel Kodision. MT-lid Marco praat ons bij over onder andere; lopende zaken, successen, verbeterpunten, nieuwe mensen, openstaande vacatures en lanceringen.

Daarna komen we met het ontwikkelteam bij elkaar voor onze daily stand-up meeting. We gebruiken hiervoor het digitale scrumbord van Team Foundation Server. We zetten hier alle taken van een sprintplanning in. We kunnen precies de status van alle User Stories zien. Elk teamlid komt tijdens ‘de daily’ aan het woord en vertelt kort hoe het gaat. We kijken terug naar wat je de vorige dag gedaan hebt, wat je nog gaat doen en of er iets is waar je hulp bij nodig hebt.

Zeker de helft van de week besteed ik aan ontwikkelen aan onze bestaande producten TriplEforms en KIM.  We werken met Coding Guidelines die we met het team hebben afgesproken. Dit zijn algemene afspraken hoe je codeert. Via Plural sight, een platform over technology, doe ik vaak inspiratie op over ontwikkelingen.

Dinsdag: Sprintwisseldag

We werken in sprints van twee weken en komen tweewekelijks bij elkaar voor de zogeheten sprintwisseldag.

Sprint review
We starten na de dagelijkse stand-up met een sprint review. Dit is een demo voor alle stakeholders over wat we in de laatste sprint hebben gedaan. Elk teamlid geeft een deel van de presentatie. We krijgen tijdens de review nuttige feedback van de stakeholders en eindigen altijd hoe we verder gaan in de nieuwe sprint.

Sprint Retrospective
Tijdens de retrospective evalueren we de laatste sprint met het hele team en Product Owner Daniel. Deze retro heeft als doel om de samenwerking van ons team en bijbehorende processen te verbeteren. Ik ben verantwoordelijk voor de invulling van de retro, elke week met een ander thema. We zijn heel eerlijk en open naar elkaar, wat echt bijdraagt aan de resultaten.

Sprint planning
We sluiten de sprintwisseldag af met een sprintplanning. Product Owner Daniel zorgt voor een gevulde backlog. Met ons team verdelen we de User Stories over de sprint.

Woensdag: Training SAML2 en development

In onze producten hebben we een nieuwe SAML2 module, een hele complexe techniek. Ik geef hier trainingen over, zodat iedereen uit ons ontwikkelteam kennis over SAML2 krijgt. Binnen ons team organiseren we regelmatig kennissessies waar collega’s kennis over de nieuwste technieken delen met elkaar.

In de middag besteed ik mijn tijd aan het ontwikkelen van de SAML2 module.

Donderdag: Refinement en development

Elke week hebben we een refinement. Daniel heeft alle stories dan al geprioriteerd. We bespreken met hem wat er precies met de geplande User Stories moet gebeuren. Is de story duidelijk? Met Story Points bepalen we de complexiteit van de story.

Vrijdag:
Ondersteuning support en development

Mijn collega’s van de afdeling dienstverlening en support komen dagelijks wel een paar keer per dag langs met support vragen. Ik ben het aanspreekpunt en zorg dat aanvragen worden behandeld op onze afdeling. Op onze backlog reserveren we 12 uur per week voor interne support.

‘s Middags houd ik mij bezig met ontwikkelopdrachten voor ons zaaksysteem KIM. We werken met ‘definition of done’; een paar bulletpoints waar userstory’s aan moeten voldoen, een kwaliteitscontrole zeg maar. Denk aan unit testen, een akkoord van Product owner Daniel en een review van minstens 1 collega.

Tot slot

De cultuur van Kodision maakt het werken fijn, vrij en eerlijk.  De sfeer is goed. We werken hard, maar borrelen, sporten en/of gamen ook regelmatig samen. Je kan echt aangeven wat je leuk vindt, zodat je uitdaging hebt in je werk. De flexibiliteit en het vertrouwen van Kodision draagt hier natuurlijk enorm aan bij.

Heb je vragen over mijn dag of heb je dingen waar je meer over wilt weten? Ik sta je graag te woord, dus stuur vooral een mailtje
als je je aangesproken voelt.


Durf jij de uitdaging aan?

Speel nu tegen onze Business Rule Engine ‘Kode’:

Interessant?
Wil jij net als Michiel ook aan de slag bij ons? We zoeken nog (technische) collega’s! Bekijk hier onze vacatures en stuur ons een te gekke motivatiebrief.

Heb je vragen over de vacatures? Stel ze aan Janine!

Wil je meer blogs lezen? Dit zijn ons laatste blogs:

altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer de laatste updates!